Vildmarksmilen

ett roligt terränglopp i vacker natur...

... men för dig som orkar mer rekommenderas VILDMARK 15

Banfakta

Loppen - Vildmarksmilen och Vildmark15 - har fått sina namn efter den omväxlande terräng bansträckningarna erbjuder. Banorna varierar också med vädret. Om sommaren blir riktigt torr, kommer vissa blöta partierna knappt märkas. En regnig sommar ger en mer svårlöpt bana, eftersom rötter, stenar och myrmark blir svårare hinder.

Tävlingarna genomförs på egen risk och vi uppmanar alla att anpassa löptempo till underlag och väderleksförhållanden. Den farligaste passagen är bäckravinen 2 km före målgång.

En deltagare, som är van att springa på småstigar och i obanad terräng, kommer inte att uppleva Vildmarksmilen som svårlöpt, även om vissa partier kräver högre koncentration. Vildmark15 har fler och längre partier av svårlöpt terräng, och kräver betydligt mer av löparen.

Vildmarksmilen går, till större delen, efter 10 km-spåret i Hemlingby och Vildmark15 följer det gamla 15 km-spåret till största delen. Målgången för de båda loppen kommer dock att vara något annorlunda. En rejäl stigning uppför Hemlingbybergets slalombacke kommer ca 150 m innan upploppet.

Utförligare banfakta om Vildmarksmilen finns att läsa » här.

Utförligare banfakta om Vildmark15 finns att läsa » här.

Du kan ladda ner kartorna: vildmark.pdf (1.22MB)

vildmark15.pdf (1.74MB)

e-post: info@vildmarksmilen.com
mobil: 0763-45 66 88

besök gärna våra sponsorer:


Naturkompaniet